Одлагање јунског и јулског испитног рока због поплава

Изборили смо се за одлагање јунског и јулског испитног рока за 7 дана у школској 2013/2014 као одговор на поплаве. Такође овом приликом смо покренули питање ослобађања од плаћање школарина студената из угрожених подручја у следећој школској години. Ове студенте смо уредно евидентирали и у складу са финансијским могућностима факултета ови студенти су ослобођени плаћања 50% износа школарине.

Краткорочним одлагањем свих наших академских обавеза постићи ћемо два позитивна ефекта. Као прво, смањиће се притисак на оне студенте који су директно погођени, или имају чланове уже породице који су директно погођени овом природном катастрофом. Друго, даћете простор многољудној студентској популацији, која је у врхунцу физичке снаге, да у овом тешком тренутку пружи максималну помоћ тамо где је потребна без угрожавања нашег успеха у престојећим испитним роковима. Апелујемо да нам омогућите и да будемо хумани и да остваримо жељени успех на факултету.

Исечак из нашег дописа
Исечак из нашег дописа

Верујемо да ће Факултет одреаговати на прави начин (као и пре пар година када је јак земљотрес погодио Краљево) и ослободити од школарина студенте чији су ужи чланови породице остали без већег дела имовине због поплава, и да те студенте у овом тренутку третира као угрожене грађане.

Исечак из нашег дописа
Исечак из нашег дописа