Мотивациони викенди

У данашње време, веома је изражена жеља и потреба студената да уче и усавршавају се и изван редовних академских програма. То подразумева стицање многих практичних вештина и знања као што су тимски рад, управљање људским ресурсима, вођење пројеката, јавни наступ, презентационе вештине, рад под притиском и слично. Ова знања, поред тога што користе студентима након дипломирања у даљем раду и каријери, траженa су и веома вредновани од све већег броја компанија.
Један од начина на који Студентска унија студентима омогућава да кроз дружење, забаву и практичне радионице науче ове вештине и мотивишу се за будуће ангажовање у студентском организовању јесу мотивациони тренинзи. Они се организују уз помоћ компанија покровитеља, како учесници не би морали да издвајају финансијска средства за учешће.
Мотивациони тренинзи су сјајна прилика за рад у пријатној атмосфери, кроз дружење и забаву и мотивисање нових и старих чланова СУЕТФ-а да се додатно ангажују. Поред овога током мотивационог тренинга учесници имају прилике да обиђу и интересантне локалитете као што су досад били: Фијатова фабрика у Крагујевцу, Термоелектране Никола Тесла, Костолац и Дрвно, Хидроелектрана Ђердап и Виминацијум.